logga mobilversion

VAKA NYHETSBREV

Posted on June 21, 2012, 14:48, by sjunio9atta8, under Nyheter.
Tusen Vaka dörrar installerade.
Det är nu 5 månader sedan vi lanserade vårt nya passersystem, men redan under 2011 startade vi upp produktionen och de äldsta anläggningarna installerades för mer än ett år sedan. Försäljningen av Vaka ökar stadigt i takt med att fler kunder provar, och totalt har vi levererat nära 1 000 dörrar så här långt.

Kundreaktioner på Vaka!
Då vi lanserat ett passersystem med så mycket ny funktionalitet så är det intressant att se vad som fångat kundens intresse!

Ljudet:
Det första som slår de flesta är nog ljudet när man börjar använda passersystemet. En trevlig röst som säger "Välkommen in" när man visar en giltig bricka framför läsaren, och trots att vår tanke varit en hjälp för synskadade så visar det sig att nästan alla aktiverar talfunktionen.

Displayen:
En display kan göra under för användarvänligheten, och Vakas display är dialogstyrd och samverkar med användaren på ett nytt sätt för passersystem. Många slutanvändare tycker helt klart att det är mycket enklare att använda vissa funktioner när displayen talar om exakt vad som gäller, t ex när man ska gå hem sist på kvällen och slår på larmet. I displayen står det tydligt "Larmaktivering – visa bricka" och efter att du visat brickan står det "Larmaktivering startad". Om du då har en förvarningstid inställd så kan antal sekunder kvar med nedräkning till larmaktivering visas i displayen samtidigt med ett talat meddelande i 15 sekunders intervaller! (valbart till läsare i området).

Att många slutkunder gillar Vaka är något som våra installatörer märker. Mikael Utahs, VD på LDA Larmkonsult och som installerat många Vaka system, menar att kunder snabbare vill ha utökat med fler dörrar än vad han sett tidigare. – "Min teori är att Vaka systemet med sina unika egenskaper som gör det så enkelt att använda, bidrar till att kunden får en mycket mer positiv bild av sitt passersystem och därmed ökar även viljan att använda Vaka på fler dörrar!" säger alltså Mikael.

Installatörens favoriter:
Vi har fått enormt mycket reaktioner från installatörer och detta tycker vi är fantastiskt spännande och inspirerande! Det är mycket positiva reaktioner kring den integrerade web programvaran. De flesta tycker det är skönt att slippa licenskostnader och CD-installationer på olika datorer på diverse operativsystem. Den automatiska uppdateringsfunktionen på webben gillas också, liksom de guider som automatiskt startar vid många olika sekvenser under installation. Enkelheten är slående och vi sparar massor av tid på såväl driftsättningar som på kundutbildning, menar många av våra återförsäljare!
Ett annat Vaka signum är flexibiliteten vid installationen. Tack vare nätverkskompatibilitet så kan man faktiskt bygga upp systemet på många olika sätt, och man är ju absolut inte tvingad att använda befintliga nätverk och Power over Ethernet, även om detta ofta är väldigt kostnadseffektivt. Som Christian Solberg på Solberg Installation AB i Mark uttryckte sig, efter en 3 dörrars installation med PoE: "Det här var nästan för enkelt"!

Avslutningsvis kan vi också avslöja att Vaka version 2 börjar bli klar, med en rad nya och spännande funktioner: Integrerad porttelefon (VoIP), utökade larmfunktioner och en ny relämodul är exempel på de nyheter vi kommer att visa på SKYDD i september. Och alla som redan köpt Vaka kan givetvis enkelt uppdatera sina system när nyheterna släpps!
Det är nästan att man önskar att den gamla Ledin låten "sommaren är kort" skall slå in i år....

Vi på Axema vill givetvis önska er alla en lång, solig, varm och alldeles underbar sommar!

P.S. Nya tillbehör till Vaka!
C81 Art./E nr. 2-3810/5877473 Kraftfullt vandalskydd till A42 läsaren som passar perfekt till tuffare miljöer som citygarage, grindstolpar etc.
C60 Art nr. 2-3600 PoE Switch med 8 portar a' 30W, när man har dörrar eller kameror som inte behöver batteribackup.
SKHV-A Art nr. 2-3800 Skyddshuv anpassad för A52 & A56 läsarna.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter