logga mobilversion

Axema interagerar bärbara gigaset telefoner med vaka porttelefonsystem

Axema lanserade 2011 passersystemet VAKA med inbyggd IP-baserad porttelefoni. Porttelefoner i VAKA-systemet ger dig valfriheten att ringa till fasta och mobila telefoner via internet eller lokalt i fastigheten till IP-baserade bärbara Gigaset telefoner.

Gigaset har en serie trådlösa telefoner som är IP-baserade som gör att de kan användas som svarstelefoner till VAKA-systemet, vilket ger en rad fördelar:

  • Låg installationskostnad eftersom du slipper en stor del av kabeldragningen som normalt behövs för porttelefoni med trådbundna svarsapparater.
  • Svarsapparaten är trådlös vilket ger användarna stor frihet, till skillnad mot en trådbunden svarsapparat som oftast fast-monteras vid ingången av lägenheten eller kontoret.
  • Inga löpande eller fasta kostnader för samtal och abonnemang.
  • En Gigaset basstation hanterar upp till 6 svarslurar (t ex lägenheter) vilket ger en kostnadseffektiv lösning.
  • Flera Gigaset svarstelefoner kan programmeras att svara på samma uppringning, vilket är en stor fördel vid t ex företagslösningar eller större lägenheter/villor.

Philip Wachtmeister, VD på Axema, berättar att man så här långt levererat över 1000 Gigaset svarsapparater. ”Vi har fått mycket positiv återkoppling från många nöjda installatörer och slutanvändare, och därför är vi glada över att kunna erbjuda Gigaset telefonen som en standardiserad svarsapparat i vårt sortiment”.

Axema Access Control AB utvecklar och marknadsför sedan 1992 produkter inom passerkontroll och porttelefoni för kunder med höga krav på säkerhet, funktion och kvalitet. Produkterna tillverkas i Sverige och försäljning och installation sker via el-, lås- och säkerhetsinstallatörer i Skandinavien.

Gigaset AG är en världsledande tillverkare av trådlösa telefoner som med en omsättning på ca 300 MEUR är verksamma i över 70 länder.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter