logga mobilversion

Trådlös porttelefoni ger frihet på BRF HASSELN

loading...

Brf Hasseln i Alingsås är en ung bostadsrättsförening med sex hus som färdigställdes 2014. Fastigheten ligger vackert belägen vid Säveån, några 100-tals meter från sjön Mjörn i Alingsås.

När fastigheten började användas upptäckte man att den telefonuppringda (analoga) porttelefonen fungerade mycket bristfälligt (bl. a långa uppkopplingstider) och att man var beroende av förhållandevis höga abonnemangskostnader. Dessutom tyckte man inom föreningen att det fanns brister i tekniken med att ringa mobiltelefoner. Mikael Sturén är tekniskt ansvarig på Brf Hasseln och förklarar: ”Eftersom många idag väljer bort hemtelefonen så återstår endast mobiltelefoner att ringa för porttelefonen. Det passar inte alltid så bra att bli uppringd från porten, t ex om man befinner sig på semester i Thailand eller sitter på ett möte”.

Efter en noggrann marknadsundersökning fastnade föreningen för en ny lösning, VAKA-CALL porttelefon med trådlösa svarsapparater (Gigaset). Utbytet genomfördes och det nya systemet har nu varit i drift under mer än ett år. Mikael Sturén berättar följande: ”VAKA-CALL passar oss mycket bra, det blir flexibelt med en trådlös svarstelefon då vi slipper att springa ut i hallen för att svara när det ringer på porttelefonen. Vi kan till och med sitta på terrassen eller hos grannen och släppa in besökaren som ringer på. Investeringskostnaden är något högre än ett traditionellt system men det uppvägs av att vi nu inte har några kostnader alls för abonnemang eller samtal”. 

Installationen och systembytet gjordes av Larm & Låskillarna i Alingsås, en lokal säkerhetsinstallatör som tar hand om service och hjälper kunder med frågor som kan dyka upp. Ägaren Ralf Zetterberg menar att man sparade en hel del installationstid på att slippa kabeldragning i trapphus och man behövde inte heller någon fysisk tillgång till lägenheterna. ”VAKA systemet är dessutom så användarvänligt att kunden enkelt sköter det mesta själv, och även här känner vi att det finns en betydande tidsvinst i förhållande till andra system på marknaden”, fortsätter Ralf.

”Att VAKA-CALL även inkluderar ett komplett passersystem där vi kan hålla fram en nyckelbricka mot porttapparaten för att låsa upp entrén, i stället för att slå en kod (som vem som hels kan lära sig), ser vi som en fantastisk fördel för ökad säkerhet, trygghet och värde för våra medlemmar”, avslutar Mikael Sturén.

Bostadsrättföreningen Hasseln består av 42 lägenheter med öppna, moderna planlösningar varav vissa i två etager samt terrasser med härlig utsikt! Läget är perfekt för aktiva medlemmar och det mesta finns ”runt hörnet”. Idrottsplats med Gym, naturområden med fina promenadvägar och småbåtshamn är några exempel på detta.

Arkiv

Senaste nyheter