logga mobilversion

Brf Berga ökar tryggheten med videoporttelefon

I Öresunds pärla finns Brf Berga, som är Helsingborgs största bostadsrättsförening. För en tid sedan påbörjades ett stort arbete då föreningen upphandlade renoveringar som bland annat omfattade installation av nytt porttelefonsystem. 436 lägenheter har utrustats med varsin svarstelefon med inbyggd videoskärm.
”Vi valde att satsa på videoporttelefon, framför allt för att öka tryggheten hos våra medlemmar”, berättar Karin Alfredsson på HSB, som bistått föreningen under upphandlingen. Hon fortsätter; ”När en besökare ringer på så öppnas videoöverföringen automatiskt och i lägenheten ser man alltså direkt på skärmen vem som står nere vid porten. Detta innebär att man kan välja att inte ens svara, alltså lyfta luren, om man inte känner igen påringaren”.

Installationen har genomförts av Prenad, ett lokalt företag som ingår i Bravida Sverige. Projektansvarige Tobias Sjölin; ”Vi har följt den övriga renoveringen (nya badrum, stambyten mm.) och installationen har flutit på riktigt smidigt. Från en centralutrustning i varje fastighet kopplar vi endast en tunn 2-ledarkabel till varje lägenhet”. ”Detta tillsammans med hög produktkvalitet och att systemet är mycket enkelt att driftsätta betyder väldigt mycket i en sådan här affär!” Tobias berättar också att upphandlingen inkluderade en välutrustad svarsapparat som standard och man har sedan haft möjlighet att lägga till en lyx-variant, som ca 20 % av lägenheterna har valt.

Jonas Munzert från Axema har bistått Prenad genom hela processen;
”Brf Berga upplever inte att området haft problem med vandalism och liknande men väljer ändå att satsa på porttelefon med video. Man har alltså lagt stor vikt på den ökade trygghetsfaktorn som en videobild ger.”
En nöjd Jonas avslutar med; ”Projektet HSB Berga har stor strategisk betydelse för oss och har lett till beställningar med videoporttelefon från andra föreningar!”

Brf Berga består av 22 hus med sammanlagt 436 lägenheter vilket gör den till Helsingborgs största HSB förening. 66 entréer har fått porttelefon installerat med integrerad kamera samt läsare till passersystemet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter