Smart och skalbart passersystem för BRF:er och flerbostadshus.

passersystem för flerbostadshus axema

Boende, besökare, bud, hantverkare, brevbärare och personer som flyttar in eller ut… Ett smidigt passersystem med personliga passerbrickor brukar vara ett klokt val i flerbostadshus där nycklar och koder tenderar att få fötter.

Axema VAKA är enkelt att anpassa efter olika behov och systemet blir precis så litet eller så stort som du behöver. Börja med en dörr och bygg på med funktioner som till exempel porttelefon efter hand eller starta i större omfattning direkt. Valet är ditt!

Ett komplett system för hela din fastighet.

Med Axema VAKA skyddar du alla delar av fastigheten, från entrédörr och cykelförråd till garage och källare. Om nya behov skulle uppstå är det bara att bygga på med fler funktioner. Enkelt och smidigt.

Läs mer om Axema VAKA

Smarta funktioner för Bostadsrättsförening & fastighetsägare

Axema passersystem
Flexibelt och modernt passersystem

Många BRF:er börjar med den här läsaren och bygger på med porttelefon vid behov. Alla som bor i huset får personliga passerbrickor.

Porttelefon ökar säkerheten2
Porttelefon ökar säkerheten

Betydligt säkrare än att dela ut en kod. Besökaren släpps in med ett enkelt knapptryck.

Anpassat för alla
Tillgänglighets-
anpassat passersystem

Du förlänger enkelt inpasseringstiden för rörelsehindrade. Synskadade kan få talade instruktioner från läsaren och hörselskadade instrueras från displayen.

Digital info- och bokningstavla

Skapar ordning och reda vid t.ex. tvättstugebokning och ger digital info i porten.

Fastighetsboxar med digitala namndisplayer
Smidiga fastighetsboxar

Våra fastighetsboxar med el-låsning och digital namndisplay förbättrar säkerheten i huset. Öppnas smidigt med passerbricka.

Enkel administration via webbläsaren
Enkel administration via webbläsaren

Axema VAKA bygger på den senaste tekniken och administreras smidigt på plats eller via din webbläsare.

Bekvämt med fjärrsändare
Bekväm fjärrsändare

Vår fjärrsändare öppnar garageporten utan att du behöva kliva ur. Kanske en funktion för bostadsrättsföreningen?

Varför Axema VAKA?

Enkelt att installera

Enkelt
att installera

Smidigt att administrera

Smidigt att
administrera

Anpassat för funktionsnedsatta


Tillgänglighetsanpassat

IP-baserat med senaste tekniken

IP-baserat med
senaste tekniken

Broschyr passersystem för flerbostadshus

Ladda ner vår broschyr!

Ta del av våra samlade tankar om passersystem för BRF:er och flerbostadshus.

Ladda ner

Referens

Trådlös porttelefon ger frihet i Brf Hasseln

Case BRF Hasseln

Brf Hasseln i Alingsås är en ung bostadsrättsförening med sex hus som färdigställdes 2014. Fastigheten ligger vackert vid Säveån några hundra meter från sjön Mjörn i Alingsås.

Installation: Axema VAKA passersystem>>Axema VAKA porttelefon>>
Installatör: Larm & Låskillarna i Alingsås>>
Axema säkerhetslösningar: Kontor>>Flerbostad>>Handel>>Industri>>
Axema: Säkerhetssystem & produkter>>

När fastigheten började användas upptäckte man att den telefonuppringda (analoga) porttelefonen fungerade mycket bristfälligt (bland annat långa uppkopplingstider) och att man var beroende av förhållandevis höga abonnemangskostnader. Dessutom tyckte man inom föreningen att det fanns brister i tekniken med att ringa mobiltelefoner. Mikael Sturén, tekniskt ansvarig på Brf Hasseln och förklarar:

– Eftersom många idag väljer bort hemtelefonen så återstår endast mobiltelefoner att ringa för porttelefonen. Det passar inte alltid så bra att bli uppringd från porten, t ex om man befinner sig på semester i Thailand eller sitter på ett möte.
Efter en noggrann marknadsundersökning fastnade föreningen för en ny lösning, VAKA-CALL porttelefon med trådlösa svarsapparater (Gigaset). Utbytet genomfördes och det nya systemet har nu varit i drift under mer än ett år.

– VAKA-CALL passar oss mycket bra, det blir flexibelt med en trådlös svarstelefon då vi slipper att springa ut i hallen för att svara när det ringer på porttelefonen. Vi kan till och med sitta på terrassen eller hos grannen och släppa in besökaren som ringer på. Investeringskostnaden är något högre än ett traditionellt system men det uppvägs av att vi nu inte har några kostnader alls för abonnemang eller samtal, säger Mikael Sturén.


Lokal installatör

Installationen och systembytet gjordes av Larm & Låskillarna i Alingsås, en lokal säkerhetsinstallatör som tar hand om service och hjälper kunder med frågor som kan dyka upp. Ägaren Ralf Zetterberg menar att man sparade en hel del installationstid på att slippa kabeldragning i trapphus och man behövde inte heller någon fysisk tillgång till lägenheterna.

– VAKA systemet är dessutom så användarvänligt att kunden enkelt sköter det mesta själv, och även här känner vi att det finns en betydande tidsvinst i förhållande till andra system på marknaden, säger Ralf.

– Att VAKA-CALL även inkluderar ett komplett passersystem där vi kan hålla fram en nyckelbricka mot portapparaten för att låsa upp entrén, i stället för att slå en kod (som vem som helst kan lära sig), ser vi som en fantastisk fördel för ökad säkerhet, trygghet och värde för våra medlemmar, avslutar Mikael Sturén.

Bostadsrättföreningen Hasseln består av 42 lägenheter med öppna, moderna planlösningar varav vissa i två etager samt terrasser med härlig utsikt. Läget är perfekt för aktiva medlemmar och det mesta finns runt hörnet. Idrottsplats med Gym, naturområden med fina promenadvägar och småbåtshamn är bara några exempel.