Mobilt bredband för Axema VAKA porttelefon och fjärradministration

Mobilt bredband för Axema VAKA porttelefon och fjärradministration

Sedan en tid tillbaka har det analoga telefonnätet börjat släckas ned här och var i Sverige, och på sikt kommer mera av det gamla kopparnätet att tas ur drift. Även kostnaderna för traditionella telefonabonnemang har skjutit i höjden, med månadsavgifter kring 300 kr.

Passersystemet Axema VAKA ökar kraftigt i popularitet och försäljningen har flerdubblats på några år. Orsaken bakom framgångarna ligger i systemets moderna IP-struktur och innebär bl. a. äkta IP-baserad porttelefoni, med fördelar som t ex. multipla samtal, snabb uppkoppling och framtidssäker teknologi. Många kunder, särskilt inom flerbostads-segmentet, sitter kvar med analoga abonnemang och nu får dessa möjligheten till internetuppkoppling.

Bredbandslösningen, som tagits fram i samarbete med Anyway Wireless Communications AB, är en Plug & Play-paketering skräddarsydd för Axema VAKA och man erbjuder nu 4G-routern C64. Till denna tecknas sedan ett 4G-abonnemang (4 GB) till en låg månadskostnad. Eftersom IP-telefoni stödjer flera (fem) samtidiga samtal räcker det med ett abonnemang även till större fastigheter med flera trappuppgångar och ett större antal lägenheter.

Lösningen inkluderar en publik IP-adress vilket ger möjlighet att enkelt administrera VAKA-systemet via en valfri internetansluten dator.

Ola Thörnqvist, försäljningschef på Axema kommenterar: ”Vår nya 4G-router kommer ge många kunder en enkel och kostnadseffektiv tillgång till internet, viket vi länge sett ett stort behov av. Detta innebär en avlägsnad bromskloss som säkrar en fortsatt ökad försäljning av vårt flaggskepp VAKA!”

”Vi är mycket stolta över att Axema har valt Anyway Wireless Communications AB som lösningsleverantör. Valet av en industriell router tillsammans med en övervakad mobil uppkoppling, borgar för en tillförlitlig och säker funktion under lång tid.” säger Thomas Högler, CEO på Anyway Wireless.

Axema Access Control AB är ett snabbväxande svenskt företag som utvecklar och marknadsför produkter inom passerkontroll och porttelefoni för kunder med höga krav på säkerhet, funktion och kvalitet. Produkterna tillverkas i Sverige med försäljning och installation via återförsäljare inom el-, lås- och säkerhetsinstallatörer över hela Sverige. .

Dela på
Facebook Linkedin Twitter